Amerikai Sztepptánc órák!

A Táncstúdió Növendékei részére kiegészítő foglalkozásként szeretném elindítani az Amerikai Sztepptánc órákat négy különálló csoportban a pénteki napokon a Kombinált foglakozás keretében.

A Növendékeim közül annak, aki bizonytalan, hogy ezt a táncstílust tanulná-e, ajánlom, hogy nézzen meg egy régi amerikai musical filmet és így talán kedvet kaphat arra is, hogy ebben a stílusban sztepp táncolni tanuljon.

A nagy példaképeim Fred Astaire, Gene Kelly, Ginger Rogers, Elenor Powell, Ann Miller és sorolhatnám tovább a neveket, akik hihetetlen összetett tudással rendelkező művészek voltak.

Kihangsúlyozom Ők nem csak szteppeltek, hanem táncolva szteppeltek! Ezt a stílust szeretném tanítani én is a Növendékeimnek.

A sok év alatt több sztepptánc tanártól is tanultam, de szeretném kiemelni Igaz Lucy tanárom és ebben a táncstílusban az első mesternőmet! Nekem az a stílus és az a tánctanítás tetszett a legjobban, ahogy Ő tanított minket a sztepptánc órákon!

Az egyik táncvizsgámra az az ötlete támadt, hogy a csoportból egy másik tanítványával Kriszt Lászlóval csináljunk egy emelésekkel bővített sztepptánc duett számot.

Kriszt Lászlóval, későbbi kollégámmal, akkortól kezdtünk el több különböző táncstúdióban együtt tanulni és a későbbiekben együtt táncolni. Utána már Ő maga készített el a sztepptánc számokat a fellépéseinkre. Tőle is nagyon sokat tanultam a közös táncos fellépésekre készülve illetve az együtt elkészített koreográfiák létrehozása alatt.

2004. évtől kezdtem el a saját sztepptánc órám alap tréning anyagát kialakítani és kezdtem el a saját sztepptánc koreográfiáimat elkészíteni.

A tanítás során mindig figyelem, hogy az adott csoport Növendékeinek milyen rávezető gyakorlatokra van szükségük vagy milyen stílusú sztepptánc számot tanulnának meg szívesen.

A kiegészítő foglalkozásra csak azok a Növendékek jelentkezhetnek, akik rendszeresen járnak a Táncstúdió Klasszikus Balett és Jazztánc óráira.

A Növendékek már az első órán is érzik, ahhoz, hogy el tudják kezdeni a sztepptánc tanulását kell egy bizonyos szintű testtudat és testvezetés, koordinációs képesség is kell, szüksége van megfelelő erőnlétre és egyensúlyérzékre és az egyensúly megtartása akár hosszabb időn keresztül is.

Ezért tartom fontosnak a Klasszikus Balett és a Jazztánc órákon elsajátított tánctudást.

Erre a tudásra építve a megfelelő könnyedséggel tudják majd kivitelezni és előadni a sztepptánc mozdulatokat a másik órákon elsajátított táncmozdulatokkal összekapcsolva!

Ötvözni kell a sztepptánc mozdulatait és az adott stílushoz tartózó táncmozdulatokkal és a megfelelő előadásmóddal. Természetesen annak, aki ezt a világot szereti, mindez nem veszi el a kedvét a tanulástól és remélem az összetett munka mellett majd sok örömet és kikapcsolódást jelent részt venni az Amerikai Sztepptánc órákon is.

Amerikai Sztepptánc órák:

A megfelelő szintű csoportba lehet jelentkezni.

25 éves kortól 55 éves korú Lányok és Hölgyek részére!

A Kombinált foglalkozás keretében kiegészítő foglalkozás 30 percben.

Időpont: Pénteken: 18.00 – 18.30-ig

Az Órajegy: 1.500,- Ft/alkalom

/A sztepptánc órára nem kell szteppcipőt hozni, az öltözék az első időszakban kényelmes tréningfelszerelés és zokni. A Növendéknek csak az alapsorozatok elsajátítása után kell eldöntenie, hogy valóban szeretne-e komolyabban elmélyedni az Amerikai Sztepptánc stílus elsajátításában és akkor majd megbeszéljük, milyen cipőt érdemes megvásárolnia./

Szeretettel várom a jelentkezőket a kiegészítő foglalkozásra!

            Bognár Zsuzsanna /táncpedagógus, koreográfus/


Bognár Zsuzsanna
táncpedagógus, koreográfus
+36 (30) 484 23 71felnőtteknek balett oktatás, felnőtteknek klasszikus balett oktatás,
balett oktatás felnőtteknek, klasszikus balett oktatás felnőtteknek