Kinek ajánlom a Táncstúdióban működő különböző táncstílusú órákat?

Kiemelten: a felnőtt balett oktatás és a felnőtt jazztánc oktatás

A jelentkezők között vannak, akik nagyon tudatosan keresik a felnőtt balett oktatást vagy a felnőtt jazztánc oktatást, mert gyermekkorukban már tanultak és újra rendszeresen szeretnének órákra járni, vagy éppen ellenkezőleg, akkor nem voltak adottak a feltételek és eltökélték, ha már maguk dönthetnek az idejükről, akkor beiratkoznak egy ilyen tanfolyamra. Sokan pedig még bizonytalanok és keresgélnek, vajon számukra melyik mozgásforma is lenne a legmegfelelőbb, hol kapnák meg azokat a fontos értékeket, amelyek Nekik a legtöbb segítséget nyújtanák az egészségük megőrzése szempontjából és még örömmel is járnának a tanfolyamokra, mert feltöltődve és felfrissülve mennének el az órákról.

Tájékoztatásként felsorolnám, mik azok a szempontokat, amelyek segítséget nyújtanak a döntés meghozatalában, amennyiben a tanulást rendszeresen végezhető kereteken belül szeretnék elkezdeni és időt szánnak a minőségi tréninganyag elsajátítására.
A felnőtt balett órákon és a felnőtt jazztánc órákon az adott stílusnak és szintnek megfelelően átadom és letanítom az adott óra anyagát és folyamatosan javítom a növendékeket, hogy a tanítvány a lehető legjobban végezze el az adott feladatot, de ha valaki nem a táncstílusok szerint közelíti meg a kérdést, akkor is szeretnék néhány fontos szempontot felsorolni, milyen gyakorlatok segítségével fejlesztjük a testünket az órákon.
A legfontosabbak kiemelve: tartásjavító gyakorlatok, a gerinc állapotát javító mozgássorok és a gerinc melletti mély hátizmok erősítése különböző gyakorlatok segítségével, a teljes test izomzatának az erősítése, a hajlékonyság fejlesztése, nyújtás, lazítás, tágítás, a rugalmas és a könnyed mozgás fejlesztése, különböző ugrássorozatok, melyek jelentősen fejlesztik a teherbíró képességet.
Az egyensúlyfejlesztés, az általános fizikai állapot javítása, az alakformálás, a szép, nőies, plasztikus, harmonikus és kidolgozott mozgás kialakítása, az izmok, ízületek speciális átmozgatása, a koordinációs képességek javítása.
Fejleszthető még az önfegyelem, a koncentrációs képesség hossza, az akaraterő, a teherbíró képesség, javítható az általános erőnlét.

A tánc, a mozgás hangulatjavító örömforrás. Egy fárasztó nap után a táncóra befejeztével, még ha a foglalkozás fárasztó és nehéz fizikai és szellemi feladat is egyben, akkor is jóleső érzéssel mennek haza a növendékek, mert érzik a jótékony hatását a táncóráknak.

Az All Round Dance Táncstúdióban nem a profi táncos képzésen van a hangsúly, mert arra heti egy-két alkalom nem elég ezt mindenki jól tudja, de az egészség megőrzése, karbantartása érdekében már a heti 1-szer 1,5 óra is sokat segít, ha rendszeresen jár a növendék az órákra.
Szeretettel ajánlom az órarendben meghirdetett órákat tehát minden érdeklődőnek!
Ajánlom például

A könyvek vagy a számítógép fölé előre görnyedve eltöltött sok idő miatt a hátukat fájlaló diákoknak és az ülő munkát végző irodában dolgozóknak, mert számos olyan testtartást javító gyakorlatot is végzünk, amelyek segítik, hogy a hát izomzata megerősödjön és a helyes testtartás berögzüljön.
A lábukat fájlaló álló és fizikai munkát végző lányoknak, hölgyeknek, akik úgy érzik, hogy a munka végén már alig tudnak menni. Talán el sem hiszik, de az órákon végzett mozgássorok segítenek, hogy felfrissüljenek, ezek a gyakorlatok javítják a láb izomzatának, ízületeinek működését és a lábakban futó erek állapotát is!
Illetve azoknak a kismamáknak és anyukáknak, akik már megengedhetik maguknak, hogy heti egyszer eljöjjenek a család mellől és másfél óra alatt átmozgassák a testüket és szellemileg és lelkileg is kikapcsolódjanak a rájuk nehezedő mindennapi feladatok alól.

Azoknak, akik rögtön aktívabban kezdenék meg a tanulást és heti kétszer szeretnének részt venni az órákon, lehetőség van arra, hogy két csoport munkájába is bekapcsolódjanak.

A próbaórák segítenek a döntésben és az óra végén szívesen válaszolok a felmerülő kérdésekre.

Szeretettel várom egy próbaórára az érdeklődőket, hogy a gyakorlatban is kipróbálják és megtapasztalják az előbb felsorolt fontos és hasznos értékeket!

 

Üdvözlettel:
Bognár Zsuzsanna
stúdióvezető, táncpedagógus, koreográfus
+36 (30) 484 23 71

balett oktatás felnőtteknek, felnőtt balett oktatás, felnőtteknek balett oktatás,
felnőtteknek klasszikus balett oktatás, klasszikus balett oktatás felnőtteknek
a klasszikus balett tréninganyagára épülő jazztánc oktatás felnőtteknek,
felnőtteknek jazztánc oktatás
, jazzbalett oktatás felnőtteknek
testfejlesztés, alakformálás, erősítés, nyújtás, a hajlékonyság fejlesztése,
az erőnlét fejlesztése, a testtartás javítása, a hát izomzatának megerősítése,
a szép, nőies és plasztikus mozgás kialakítása és fejlesztése